Online diensten | Beeldbellen


Beeldbellen/video-consult

Bij de praktijk is het mogelijk om een beeldafspraak in te plannen. Dat betekent dat o.a. de huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners de optie hebben om met u te beeldbellen. Beeldbellen kan aanvullende informatie geven die noodzakelijk is om goede zorg te verlenen. Het kan zo zijn dat als u een telefonische afspraak heeft met de huisarts, de huisarts aan u vraagt om over te gaan op een beeldbelconsult. 

Het videoconsult
Een beeldbel of te wel “videoconsult” is een consult waarbij u elkaar via uw smartphone ziet en hoort. U hoeft voor dit consult niet naar de praktijk te komen.

Waarom een videoconsult?
De corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat beeldbellen versneld wordt geïntroduceerd in onze praktijk. Het blijkt dat veel mensen dit als persoonlijker ervaren dan gewoon bellen.
Beeldbellen kan aanvullende informatie geven die noodzakelijk is om goede zorg te verlenen.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?
Voor een videoconsult heeft u smartphone nodig met geluid en een camera. En u heeft ook een internetverbinding nodig.

Hoe gaat het als ik beeldbelafspraak heb?

Uw zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner en/of assistente  kan tijdens een telefonisch contact aan u vragen of hij/zij het gesprek mag omzetten naar een videoconsult.
Ook kunt u via MijnGezondHeid.net of de med gemak app een telefonisch consult aanvragen waarbij u de opmerking plaatst dat u “video “wilt bellen.
Uw zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner of assistente) zal u op uw smartphone bellen. Via sms ontvangt u van uw zorgverlener een bericht met daarin een link om het videobellen te starten. Na toegang te verlenen via de link in de SMS start het beeldbelconsult.

Uw privacy is belangrijk
Uiteraard is uw privacy heel belangrijk. Een videoconsult maakt gebruik van de beveiligde internetverbinding van uw zorgverlener. Uw gesprek wordt niet opgenomen. Uw zorgverlener zit in een gesloten ruimte zodat niemand kan meeluisteren. De zorgverlener maakt zoals gebruikelijk aantekeningen in uw dossier.
U kunt zelf ook wat doen aan uw eigen privacy. Zorg dat u ook in een gesloten ruimte zit zodat er niemand kan meeluisteren. Maak geen gebruik van een openbare internetverbinding.

Met uitbreiding van de digitale mogelijkheden zijn we samen voorbereid op de toekomst!Nieuws en mededelingen
Herman Looman gaat onze praktijk verlaten.
Geplaatst: 18 mei 2022
Per 1 Juni gaat Herman Looman, praktijkondersteuner GGZ, ons centrum verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Duygy Akinci.

Lees meer
Patientenstop
Patientenstop
Geplaatst: 25 april 2022
Huisartsencentrum Parklaan, praktijk van Irene Muskens is vol

Lees meer
 Inwoners van de regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch brengen overtollige medicijnen terug met Rik Retour
Inwoners van de regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch brengen overtollige medicijnen terug met Rik Retour
Geplaatst: 28 maart 2022
Op 14 maart 2022 is de bewustwordingscampagne #brengonsterug gestart. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het juist retourneren van overtollige medicatie.

Lees meer